WELCOME!

All about my personal quest to be slimmer & healthier... Won't quit eating, won't skip meals, won't starve to death...

Monday, September 5, 2011

AZAM LEPAS RAYA

Wahai kekawan seperjuangan sekelian,

Dlm sebulan daku telah b'jaya menurunkan 4.7kg tp apakan daya dlm masa seminggu, aku blh menjahanamkan usaha murniku dek godaan bertubi2 di sekelilingku.... Maka, dengan ini, aku mengisytiharkan tempoh beraya sakan cuma blh berlangsung sampai esk jer sbb kalau aku lupa diri, berat badanku bakal naik berlipatganda.... huhuhu... sungguh ku tak rela....

Mulai esk, aku akan kemaskini apa yg patut aku mkn.... apa yg patut aku buat (senaman ler tu...).... apa yg patut aku elak.... Aku tak boleh terleka.... PERJUANGANKU MASIH BELUM SELESAI....

Bak kata org, "Badan sihat, otak pon cerdas & cergas!"

Sekian, harap maklum.

xxxoooxxx

4 comments:

  1. ya, perjuangan tetap kena diteruskan....bile dh turun ni, sukar nk maintain..itu yg mia rasa rosh..pepun kena kuat smgt selalu

    ReplyDelete
  2. setuju dgn mia...
    bila dah lose weight sgtlah susa nak maintain...
    kita sma2 teruskan misi ye kak ;)

    ReplyDelete
  3. setuju sgt2... misi nk maintain ni mmg kena semangat yg tinggi. Kalau tak sesia jer usaha kita..Jgn b'lengah lg!

    ReplyDelete
  4. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete