WELCOME!

All about my personal quest to be slimmer & healthier... Won't quit eating, won't skip meals, won't starve to death...

Saturday, July 2, 2011

Citer Tentang Air

Hr ni merendek lg ke BICIKUT DIET sbb aku nampak post menarik ttg air. Selain dahaga air, aku jugak dahaga ilmu tau...hehehe...

Berminat dgn tajuk "Tahukah anda fungsi air boleh menyebabkan anda kurus"? Sila ler klik SINI yer. Sgt berguna tau!

Topik "Manfaat minum air putih bagi kesehatan" pon menarik. So kalau nk baca lebih lanjut, klik jer SINI

So TQVM yer Bicikut sbb murah hati kongsi citer tentang air. Aku buat entry ni sbg rujukan... kot2 aku lupa daratan... hehehe... bedal segala jenis air kecuali air putih.... Itu menganiaya diri namanya...

Aku & air setakat ni? OK. Blm lg cukup tp amalan minum air ni rasanya membantu penurunan beratku sbb aku mkn tp penurunanku setakat ni OK... Kalau aku ikut diet Atkins ni konpem dlm sebln blh hilang lebih 10kg. Uol tau tak d tpt keja aku, ada sorang kwn (lelaki) pon diet. He called it "Protein Diet" tp aku rasa Diet Atkin sbb dh sebulan dia x sentuh nasi. Tabik spring kat mamat ni. Mmg dia b'jaya kurangkn 3 kg dlm seminggu. So far aku... ehem... kurangkn average 1.5kg seminggu. Itu pon aku dh syukur... Tp kalau lebih, lg bagussss.... Bila ler tu? Esk? Why not!

Update dinner hari ni....

Ke Chicken Rice Shop. B'jaya mkn tanpa nasi. Tp yg tak bagusnya aku telah langgar pantang... minum carbonated drink. Rasa b'salah sgt tp jgn risau... akan ku minum air byk2 lepas tu...

pssttt... nk buat keja ni.. so till next time ya... Ehem.. jgn lupa minum air putih byk2. SELAMAT MINUM AIR UTK KESIHATAN!

2 comments: